Meniu utilizator

Anunturi
Adauga anunt
SiteMap

Citeste On-Line

Monitorul Expres - Citeste On-Line
 
Monitorul de Alba - Citeste On-Line
 
Monitorul de Cluj - Citeste On-Line
 
Monitorul de Sibiu - Citeste On-Line

Linkuri

 
Home arrow Stiri Auto arrow Stiri arrow CE a Ónceput o investiga?ie privind privatizarea Automobile Craiova
Auto Ieftine *** Skoda  Fabia 1.3i benzina 1999 300.- EUR *** Renault  Clio 1 benzina 1995 1 450.- EUR *** Volkswagen  Polo  benzina 2003 2 300.- EUR *** Ford  Focus 1.6 CDI diesel 2008 2 850.- EUR *** Ford  Focus  diesel 2009 3 750.- EUR *** Volvo  V50 V50 diesel 2006 3 800.- EUR *** Audi  A6   2005 5 500.- EUR *** Mercedes-Benz  B class B 180 CDI diesel 2011 5 999.- EUR *** Mercedes-Benz  B class B 180 CDI diesel 2011 8 800.- EUR *** Audi  A6 TDI 2.0 benzina 2010 9 999.- EUR *** Mercedes-Benz  G class G300 diesel 1987 14 800.- EUR *** 
CE a Ónceput o investiga?ie privind privatizarea Automobile Craiova | Imprimare |
    Comisia Europeana (CE) a lansat, miercuri, o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova în cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluata, în luna septembrie, de grupul american Ford.
    Comisia a cerut României sa suspende orice subventii ilegale pâna la finalizarea investigatiei.
 
Stepney: Si Ferrari avea informatii despre McLaren
    Autoritatile române au conditionat privatizarea Automobile Craiova, prin Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), de îndeplinirea mai multor conditii, precum atingerea unui nivel minim al productiei de 200.000 de masini pe an, în al patrulea an de la transferul uzinei, continuarea activitatilor actuale pe o perioada de patru ani si mentinerea numarului de angajati.
     Executivul Uniunii va verifica daca aceste conditii au facut ca pretul de vânzare sa fie mai mic decât în cazul în care tranzactia ar fi fost neconditionata. Daca acest fapt se va confirma, CE ar putea considera ca privatizarea a inclus acordarea unor ajutoare de stat, se arata într-un comunicat al institutiei europene.
     Totodata, România ar fi modificat termenii privatizarii pe parcursul procesului, ceea ce ar putea adauga alte elemente de sprijin din partea statului.
     Deschiderea unei investigatii acorda partilor implicate posibilitatea sa comenteze masurile evaluate si nu prejudiciaza rezultatul procesului.
     "Comisia sprijina în totalitate strategia de privatizare a României. Totusi, trebuie sa ne asiguram ca procesul de privatizare a fost deschis si transparent, fara ajutoare ilegale din partea statului. În acest caz, am temeri ca au fost încalcate reglementarile referitoare la ajutoarele de stat", a declarat comisarul pentru Concurenta, Neelie Kroes.
     Potrivit CE, guvernul român va aproba tranzactia printr-o lege speciala, iar operatiunea va fi însotita de stergerea datoriilor producatorului auto precum si de o garantie privind plata datoriilor catre foste subsidiare ale grupului Daewoo.
     Oferta de stergere a datoriilor companiei nu a fost facuta si altor posibili cumparatori ai Automobile Craiova, potrivit autoritatilor europene.
     Reprezentantii CE sunt îngrijorati ca privatizarea Automobile Craiova prin licitatie conditionata ar fi putut avea ca efect un pret de vânzare mai redus, implicând astfel un ajutor din partea statului.
    Potrivit Comisiei, acceptarea unui pret mai redus de catre statul român a avantajat Automobile Craiova, permitând cumparatorului sa mentina productia la un anumit nivel.
     În plus, daca Ford Motor va beneficia de anularea datoriilor catre stat, în conditiile în care alti posibili cumparatori nu au fost anuntati de o astfel de facilitate, acest fapt poate fi considerat un ajutor din partea autoritatilor.

 
< Precedent   Urmator >

Cauta AUTO

Marca
Model
Condit.
Oras
An -
Pret -
Carb.
Cutie
Culoare

Login


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Statistici

Vizitatori: 5576810
IP-ul tau: 54.144.73.205

       Anunturi Imobiliare Gratuite Case.AnunturiExpres.ro

Anunturi Gratuite

Anunturi On-Line Absolut gratuite | Mica si mare Publicitate
Anunturi Absolut Gratuite

 

sau


Monitorul Expres
Tipomagazin
Design by XXL All rights reserved
      Romanian Top66       Best-top Romania : Lista de top globala