Meniu utilizator

Anunturi
Adauga anunt
SiteMap

Citeste On-Line

Monitorul Expres - Citeste On-Line
 
Monitorul de Alba - Citeste On-Line
 
Monitorul de Cluj - Citeste On-Line
 
Monitorul de Sibiu - Citeste On-Line

Linkuri

 
Home arrow Stiri Auto arrow Stiri arrow CE a cerut criteriul CO2 ?i pentru Euro 3
Auto Ieftine *** Volkswagen  Passat   2008 140.- EUR *** Dacia  Logan   2006 1 750.- EUR *** Fiat  Ducato   2006 5 000.- EUR *** 
CE a cerut criteriul CO2 ?i pentru Euro 3 | Imprimare |

    Guvernul lucreaza la ultimele modificari privind taxa auto dupa ce Comisia Europeana a solicitat ca noul sistem de calcul, corelat cu emisiile de carbon, sa fie din nou revizuit prin introducerea criteriului CO2 si pentru masinile Euro 3, nu doar pentru autovehicule Euro 4, cum a propus Executivul.
    Guvernul a transmis Comisiei Europene (CE), în urma cu trei saptamâni, o noua scrisoare privind taxa de poluare auto, în care a fost prezentata o formula de calcul corelata cu emisiile de carbon.

 
Auto.AnunturiExpres.ro - CE a cerut criteriul CO2 si pentru Euro 3
    Executivul a propus ca taxa auto sa fie calculata diferentiat, în functie de emisiile CO2 pentru masinile Euro 4, iar pentru celelalte autovehicule sa fie aplicata actuala formula - conform normei de poluare, data de emisiile de noxe si cilindree -, însa cu o crestere sensibila a sumelor fata de proiectul lansat în dezbatere în luna ianuarie.
    Propunerea de taxare pe baza emisiilor de CO2 la autovehiculele Euro 4 s-a bazat pe faptul ca acestea sunt singurele masini care au înscrise în documentele de identificare emisiile de dioxid de carbon exprimate în grame pe kilometru.
    Reprezentantii Guvernului si cei ai Comisiei Europene au negociat în ultimele doua saptamâni asupra acestei formule, iar expertii europeni au cerut ca taxa sa fie calculata în functie de emisiile de CO2 si pentru masinile Euro 3. Solicitarea Comisiei ridica o serie de probleme autoritatilor deoarece nu pentru toate autovehiculele de tip Euro 3 este inclus în cartea tehnica nivelul emisiilor de dioxid de carbon, au declarat, marti, agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.
    "Guvernul încearca acum sa clarifice din punct de vedere tehnic solutia prin care taxa pentru masinile Euro 3, fara nivelul emisiilor de CO2 inclus în cartea tehnica, sa fie totusi calculata pe baza acestor emisii. Ordonanta este definitivata, dar se lucreaza înca la ultimele modificari ale anexei", au afirmat sursele citate.
    Presedintele Traian Basescu i-a trimis, marti, o scrisoare premierului Tariceanu, în care îi cere sa anuleze prin ordonanta de urgenta taxa auto, acuzându-l pe seful Guvernului ca prin aplicarea unor astfel de masuri îi desconsidera pe români.
 
< Precedent   Urmator >

Cauta AUTO

Marca
Model
Condit.
Oras
An -
Pret -
Carb.
Cutie
Culoare

Login


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Statistici

Vizitatori: 5885688
IP-ul tau: 54.227.186.112

       Anunturi Imobiliare Gratuite Case.AnunturiExpres.ro

Anunturi Gratuite

Anunturi On-Line Absolut gratuite | Mica si mare Publicitate
Anunturi Absolut Gratuite

 

sau


Monitorul Expres
Tipomagazin
Design by XXL All rights reserved
      Romanian Top66       Best-top Romania : Lista de top globala