Meniu utilizator

Anunturi
Adauga anunt
SiteMap

Citeste On-Line

Monitorul Expres - Citeste On-Line
 
Monitorul de Alba - Citeste On-Line
 
Monitorul de Cluj - Citeste On-Line
 
Monitorul de Sibiu - Citeste On-Line

Linkuri

 
Home arrow Stiri Auto arrow Stiri arrow TVA-ul la masinile Ón leasing pe firma nu se mai deduce
Auto Ieftine *** Volkswagen  Passat   2008 140.- EUR *** Dacia  Logan   2006 1 750.- EUR *** Fiat  Ducato   2006 5 000.- EUR *** 
TVA-ul la masinile Ón leasing pe firma nu se mai deduce | Imprimare |

Image    Noua ordonanţă de urgentţă nu va mai permite decontarea TVA-ului la maşinile luate în leasing pe firmă şi nici decontarea cheltuielilor de întreţinere şi carburanţi pentru maşinile aflate în proprietatea societăţilor comerciale, anunta Guvernul romaniei intrun comunicat.

     Guvernul a transmis zilele trecute Comisiei Europene o cerere de derogare de la normele UE şi de consultare a Comitetului european de TVA, pentru a elimina dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată la achiziţia de vehicule de către companii şi a limita la 30% deducerea de TVA pentru întreţinerea maşinilor.

"În ceea ce priveşte propunerea de limitare la 30% a dreptului de deducere a TVA aferentă cheltuielilor generate cu serviciile de întreţinere, reparare şi mentenanţă a autoturismelor, aceasta nu este conformă cu directiva europeană şi necesită obţinerea unei derogări din partea Consiliului UE. Solicitările privind consultarea Comitetului TVA şi obţinerea derogării au fost întocmite şi transmise Comisiei Europene", au mai precizat surse oficiale.

Porsche: Modificarea Codului Fiscal stimulează vânzarea la negru de maşini rulate

     Potrivit oficialului Porsche România, România este în continuare o ţară submotorizată.

     "Industria auto a adus ani de-a rândul mii şi mii de maşini noi, şi o dată cu asta, contribuţii semnificative la bugetul asigurărilor de stat, de sănătate, facilitând multe locuri de muncă. Astfel, adoptarea acestor modificări la Codul Fiscal în vigoare va genera o mare gaură în bugetul de stat şi un blocaj al activităţii economice. Încasarea de TVA de la toate achiziţionările de maşini noi va afecta principalii agenţi fiscali. În secolul XXI nu se mai poate face business fără mobilitate, iar peste 70% din clienţii de maşini noi sunt persoane juridice"

     Potrivit surselor, propunerea Guvernului de a interzice deducerea de către companii a TVA pentru achiziţii de vehicule este argumentată prin faptul că maşinile sunt folosite şi în scopuri personale de către angajaţi, iar o evidenţă separată a modului de utilizare este dificil de ţinut, în timp ce ajustarea TVA poate fi evitată prin diferite metode.

     "Deoarece aceste autoturisme sunt utilizate şi în scopuri personale de către angajaţii companiilor ar trebui ţinute evidenţe separate pentru uzul personal şi pentru uzul în scopul afacerii, iar pentru uzul personal companiile ar avea obligaţia anulării dreptului de deducere a TVA prin procedeul ajustării. Din practică, rezultă însă că ţinerea de evidenţe separate este foarte dificilă, iar ajustarea TVA este evitată prin diverse metode", au arătat sursele.

     În documentul transmis CE de către Guvern se arată totodată că interdicţia deducerii taxei pe valoarea adăugată în acest caz corespunde practicii europene în domeniu, în condiţiile în care majoritatea statelor membre, printre care Bulgaria, Ungaria, Germania, Austria, Polonia, Portugalia, Suedia, Franţa, Slovacia şi Belgia, aplică restricţii similare privind dreptul de deducere a TVA pentru autoturismele utilizate de companii.

     "Neacordarea deductibilităţii cheltuielilor cu întreţinerea şi exploatarea vehiculelor rutiere motorizate folosite pentru transportul de persoane cu o masă totală maximă de până la 3,5 tone va duce la diminuarea cheltuielilor deductibile, determinând o majorare a bazei impozabile şi a sumelor de plată la impozitul pe profit", au mai afirmat sursele.

      Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, companiile nu mai pot deduce taxa pe valoare adaugată pentru achiziţiile de vehicule motorizate de până la 3,5 tone şi cu maxim nouă scaune, inclusiv al şoferului, prevederea aplicându-se şi clienţilor firmelor de leasing financiar.

      De asemenea, TVA nu mai poate fi dedusă nici pentru cumpărarea de bunuri destinate vehiculelor, inclusiv carburanţi, lubrifianţi, piese de schimb sau componente pentru întreţinere, reparaţii sau modificări în regie proprie.

 
< Precedent   Urmator >

Cauta AUTO

Marca
Model
Condit.
Oras
An -
Pret -
Carb.
Cutie
Culoare

Login


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Statistici

Vizitatori: 5885702
IP-ul tau: 54.227.186.112

       Anunturi Imobiliare Gratuite Case.AnunturiExpres.ro

Anunturi Gratuite

Anunturi On-Line Absolut gratuite | Mica si mare Publicitate
Anunturi Absolut Gratuite

 

sau


Monitorul Expres
Tipomagazin
Design by XXL All rights reserved
      Romanian Top66       Best-top Romania : Lista de top globala