Meniu utilizator

Anunturi
Adauga anunt
SiteMap

Citeste On-Line

Monitorul Expres - Citeste On-Line
 
Monitorul de Alba - Citeste On-Line
 
Monitorul de Cluj - Citeste On-Line
 
Monitorul de Sibiu - Citeste On-Line

Linkuri

 
Home arrow Stiri Auto arrow Stiri arrow Noul Ford Transit Connect "de Craiova"
Auto Ieftine *** Volkswagen  Passat   2008 140.- EUR *** Dacia  Logan   2006 1 750.- EUR *** Fiat  Ducato   2006 5 000.- EUR *** 
Noul Ford Transit Connect "de Craiova" | Imprimare |

ImageLa München am avut ocazia de a conduce în premieră primul Ford care va fi asamblat la uzina din Craiova şi chiar ne-a plăcut.
 
La aproape 61 de ani de când Ford şi-a deschis prima uzină din Europa de Est în România, pentru a produce la Bucureşti, în cadrul uzinei din Floreasca, modelul Ford V8 – unul dintre stră-stră-străbunicii actualului Mondeo –, constructorul american a revenit.

De această dată, însă, a poposit la Craiova, unde, începând cu a doua parte a anului, va produce o utilitară, Transit Connect. Este vorba exact de cea pe care am testat-o pentru prima dată în Germania, la Munchen.

ImageLa prima vedere, noul Transit Connect nu pare foarte diferit de generaţia lansată în 2002, dar în segmentul vehiculelor utiltare contează nu atât designul, cât funcţionalitatea, preţul şi nu în ultimul rând consumul. Din acest motiv, alături de Transit Connect am testat şi un Transit Eco Netic, despre care vă povestesc în caseta alăturată.

Dacă la exterior Transit Connect nu ne-a impresionat prea tare, la interior lucrurile s-au schimbat. Spre surprinderea multora, o utilitară este foarte confortabilă şi pentru cel de la volan, şi pentru pasager. Trebuie luat în considerare faptul că persoana care conduce un astfel de autovehicul nu o face în primul rând din plăcere, ci pentru că acela este locul său de activitate, care trebuie să fie unul plăcut.
După ce urci la volan, singurul element care îţi mai aminteşte că nu te afli la cârma unui break, ci într-o utilitară, este parbrizul imens.
 
ImageCalitatea materialelor nu excelează, ele fiind doar cu puţin mai bune decât cele dintr-un Logan. Dar, încă o dată: este vorba despre un vehicul utilitar. Pe de altă parte, am apreciat foarte mult faptul că maşina de test dispunea de un sistem de navigaţie. Ce-i drept, nu din acela cu touchscreen sau cu display mare, dar putea să-ţi livreze indicaţiile necesare pentru a ajunge la destinaţie.

Modelul testat dispunea de motorul diesel de 1,8 litri TDCi care furnizează 110 CP şi este cuplat la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. Un motor care sincer ne-a uimit. Este elastic şi confortabil de acţionat atât în oraş, cât şi pe autostradă, la viteze superioare, în timp ce cutia de viteze e scurtă şi precisă.

Singurul „minus” pe ca i l-am putea imputa maşinii e legat de transmisie – dacă exista o a şasea treaptă, se asigura un consum ceva mai scăzut în caz de drum lung pe autostradă. Cu toate acestea, de-a lungul testului, consumul nu a sărit de 6,5 litri/100 km în extraurban, deşi maşina era „echipată” cu o încărcătură de 300 kg, pentru a oferi o mai bună imagine asupra performanţelor ei.

În prezent preţul noului Transit Connect fabricat în Turcia porneşte de la 12.990 de euro fără TVA, dar în a doua parte a anului, după ce va porni producţia la Craiova, este posibil ca acesta să fie mai mic, în contextul în care cheltuielile legate de transport vor fi mai reduse.

 
< Precedent   Urmator >

Cauta AUTO

Marca
Model
Condit.
Oras
An -
Pret -
Carb.
Cutie
Culoare

Login


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Statistici

Vizitatori: 5881768
IP-ul tau: 35.175.182.106

       Anunturi Imobiliare Gratuite Case.AnunturiExpres.ro

Anunturi Gratuite

Anunturi On-Line Absolut gratuite | Mica si mare Publicitate
Anunturi Absolut Gratuite

 

sau


Monitorul Expres
Tipomagazin
Design by XXL All rights reserved
      Romanian Top66       Best-top Romania : Lista de top globala