Meniu utilizator

Anunturi
Adauga anunt
SiteMap

Citeste On-Line

Monitorul Expres - Citeste On-Line
 
Monitorul de Alba - Citeste On-Line
 
Monitorul de Cluj - Citeste On-Line
 
Monitorul de Sibiu - Citeste On-Line

Linkuri

 
Home arrow Stiri Auto arrow Stiri arrow Prima de casare in programul "Rabla" editia 2010 ramane la 3.800 de lei
Auto Ieftine *** Volkswagen  Passat   2008 140.- EUR *** Dacia  Logan   2006 1 750.- EUR *** Fiat  Ducato   2006 5 000.- EUR *** 
Prima de casare in programul "Rabla" editia 2010 ramane la 3.800 de lei | Imprimare |

Prima de casare pe care o vor primi românii care vor participa la programul "Rabla"  rămâne în 2010 la valoarea de 3.800 de lei, conform unui ordin al fostului ministru interimar al Mediului, Elena Udrea, publicat marţi în Monitorul Oficial.

Documentul prevede condiţii similare celor din 2009, respectiv ca maşina casată să fie mai veche de zece ani şi să fie funcţională atunci când ajunge la centrul de colectare.

Totuşi, ordinul de ministru prin care ghidul de finanţare pentru programul "Rabla" 2010 devine oficial legiferează câteva iniţiative care până în prezent erau la stadiul de propuneri. Printre acestea se numără introducerea de vouchere cu valoarea primei de casare, care se eliberează oricui este dispus să scape de maşina veche. În plus, un cumpărător de maşină nouă prin programul "Rabla" poate cumula trei astfel de vouchere, urmând să beneficieze astfel de o subvenţie maximă de 11.400 de lei , bani care vor fi scăzuţi din preţul plătit pentru noul autoturism şi suportaţi de stat, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

 

Ghidul de finanţare, devenit oficial marţi, extinde programul "Rabla" şi la firme. Cu excepţia celor cu datorii la stat sau a celor care au primit sancţiuni de natură financiară, toate firmele vor putea cumpăra maşini sau tractoare prin programul "Rabla".

Conform legii, după adoptarea ghidului de finanţare, preşedintele AFM ar urma să stabilească, prin ordin, etapele programului. Într-o primă fază, este necesară înscrierea producătorilor şi importatorilor de maşini care au intenţia să participe la program şi validarea acestora, după publicarea listei programul devenind accesibil cetăţenilor, care se vor putea înscrie pe listele deschise de fiecare dintre dealeri.

Peste 32.000 de maşini mai vechi de zece ani au fost scoase din uz prin programul "Rabla" din acest an, reprezentând circa două treimi din numărul total al autovehiculelor pentru înlocuirea cărora statul îşi propusese, la începutul anului, să aloce fonduri.

 
< Precedent   Urmator >

Cauta AUTO

Marca
Model
Condit.
Oras
An -
Pret -
Carb.
Cutie
Culoare

Login


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Statistici

Vizitatori: 5885794
IP-ul tau: 54.227.186.112

       Anunturi Imobiliare Gratuite Case.AnunturiExpres.ro

Anunturi Gratuite

Anunturi On-Line Absolut gratuite | Mica si mare Publicitate
Anunturi Absolut Gratuite

 

sau


Monitorul Expres
Tipomagazin
Design by XXL All rights reserved
      Romanian Top66       Best-top Romania : Lista de top globala