Meniu utilizator

Anunturi
Adauga anunt
SiteMap

Citeste On-Line

Monitorul Expres - Citeste On-Line
 
Monitorul de Alba - Citeste On-Line
 
Monitorul de Cluj - Citeste On-Line
 
Monitorul de Sibiu - Citeste On-Line

Linkuri

 
Home arrow Stiri Auto arrow Stiri arrow Surpriza bavareză la Beijing 2010: BMW Gran Coupe Concept
Auto Ieftine *** Volkswagen  Passat   2008 140.- EUR *** Dacia  Logan   2006 1 750.- EUR *** Fiat  Ducato   2006 5 000.- EUR *** 
Surpriza bavareză la Beijing 2010: BMW Gran Coupe Concept | Imprimare |

Surpriza la Beijing 2010: noul BMW Gran Coupe Concept, propunerea unui coupe cu 4 usiO mare surpriză la Salonul Auto Beijing 2010 este acest nou concept BMW Gran Coupe, care îşi propune să rivalizeze cu noua generaţie Mercedes CLS şi cu viitorul Audi A7. Iată primele imagini şi informaţii oficiale.

Acum trei ani, BMW şi-a uimit fanii cu un concept de coupe luxos în patru uşi, BMW CS Concept. În 2010, bavarezii recidivează tot la salonul chinezesc cu un concept nou, BMW Gran Coupe, care pare 90% pregătit pentru producţia de serie.

Surpriza ţine mai mult de faptul că BMW nu şi-a anunţat intenţia de a prezenta o asemenea noutate la Salonul Auto Beijing 2010, atenţia lumii auto fiind distrasă de informaţiile preliminare despre noul coupe BMW Seria 6 sau versiunile de vârf BMW M5 şi Seria 1 M.

Însă, la nivel stilistic, suntem departe de efectul produs acum ceva vreme de BMW CS Concept, al cărui stil fantasmagoric a fost înlocuit de linii normale, care amintesc, fără a o ascunde prea mult, de noul BMW Seria 5. Faţă de acesta, BMW Gran Coupe Concept este mai lung cu 10 cm, atingând 5 metri , dar mai scund cu 10 cm, având o înălţime de numai 1,4 metri.
Partea frontală diferenţiază acest concept de berlina de clasă mare Seria 5 prin farurile altfel desenate, mai ascuţite, sau prin grila mai îngustă. Spoilerul, însă, e total modificat, oferind două fante laterale generoase şi agresive, iar nervurile de pe capotă sunt altfel concepute. Per ansamblu, maşina este clar un BMW, dar diferenţierea faţă de un Seria 5 nu este atât de marcantă.

Partea din spate adoptă stopuri într-un stil asemănător Seriei 5, dar forma este modificată, pentru a-i conferi maşinii mai mult dinamism. Faţă de berlina de clasă mare, Gran Coupe Concept are o capotă a portbagajului care muşcă din laterale, aşa cum se întâmpla cu precedenta generaţie Seria 7. Spoierul este relativ sobru, iar evacuările nu se evidenţiază.

Din lateral, maşina nu pare doar un Seria 5 mai aplatizat, ci şi mai dinamic. Designerii au reuşit să îi confere maşinii o siluetă aparte, cu o capotă foarte lungă pentru motor, o linie bine conturată a plafonului şi un spate scurt - este o combinaţie perfectă între un GT sportiv şi o berlină dinamică în stil bavarez.

Dar singura problemă, din punct de vedere vizual, este lipsa de individualitate a lui Gran Coupe, care nu se încadrează aşa de mult în stilul coupe cu 4 uşi ca şi Mercedes CLS, de pildă. Pare mai degrabă o rafinare a conceptului de limuzină sportivă.

Deocamdată, unele zvonuri de la salonul chinezesc avansează ipoteza că BMW Gran Coupe Concept prefigurează un model de serie care ar urma să preia indicativul Seria 8, în amintirea marelui coupe BMW din anii '90. Însă la fel de bine modelul de serie ar putea să-şi păstreze titulatura de Gran Coupe - având în vedere că BMW foloseşte deja indicativul "Gran Turismo" pentru un model bazat pe Seria 5.

În rest, nu există alte detalii despre motorizări, fiind clar că BMW Gran Coupe este menit a testa reacţiile publicului înaintea lansării în producţia de serie. Care este de aşteptat să survină spre sfârşitul anului 2011.

 
< Precedent   Urmator >

Cauta AUTO

Marca
Model
Condit.
Oras
An -
Pret -
Carb.
Cutie
Culoare

Login


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Statistici

Vizitatori: 5885782
IP-ul tau: 54.227.186.112

       Anunturi Imobiliare Gratuite Case.AnunturiExpres.ro

Anunturi Gratuite

Anunturi On-Line Absolut gratuite | Mica si mare Publicitate
Anunturi Absolut Gratuite

 

sau


Monitorul Expres
Tipomagazin
Design by XXL All rights reserved
      Romanian Top66       Best-top Romania : Lista de top globala