Meniu utilizator

Anunturi
Adauga anunt
SiteMap

Citeste On-Line

Monitorul Expres - Citeste On-Line
 
Monitorul de Alba - Citeste On-Line
 
Monitorul de Cluj - Citeste On-Line
 
Monitorul de Sibiu - Citeste On-Line

Linkuri

 
Home arrow Stiri Auto arrow Stiri arrow 12 modalităţi prin care poti reduce consumul de combustibil
Auto Ieftine *** Skoda  Fabia 1.3i benzina 1999 300.- EUR *** Renault  Clio 1 benzina 1995 1 450.- EUR *** Volkswagen  Polo  benzina 2003 2 300.- EUR *** Ford  Focus 1.6 CDI diesel 2008 2 850.- EUR *** Ford  Focus  diesel 2009 3 750.- EUR *** Volvo  V50 V50 diesel 2006 3 800.- EUR *** Audi  A6   2005 5 500.- EUR *** Mercedes-Benz  B class B 180 CDI diesel 2011 5 999.- EUR *** Mercedes-Benz  B class B 180 CDI diesel 2011 8 800.- EUR *** Audi  A6 TDI 2.0 benzina 2010 9 999.- EUR *** Mercedes-Benz  G class G300 diesel 1987 14 800.- EUR *** 
12 modalităţi prin care poti reduce consumul de combustibil | Imprimare |

Pretul benzinei a explodat, iar bugetul nu-ţi mai permite să alimentezi atât de des precum o făceai altădată. Acum este momentul să înveţi cum să economiseşti carburantul pe care deja îl ai în rezervor. Specialiştii în domeniul auto au dat câteva sfaturi pe care este bine să le urmezi întocmai, pentru a circula cu maşina mai mult timp cu combustibil mai puţin.


Motorul nu trebuie să se încălzească pe loc

Odată ce ai pornit motorul, trebuie să pui maşina în mişcare. Dacă autoturismul stă pe loc, cu motorul pornit, vei consuma mult mai mult combustibil. Imediat ce ai pornit maşina, este recomandat să şi pleci cu ea.

Foloseşte treptele de viteză optime

Nu merge cu motorul subturat, adică într-o treaptă de viteză superioară faţă de cea care ar fi adecvată vitezei cu care se deplasează maşina.
De exemplu, există şoferi care merg cu 50-60 km/oră în viteza a cincea. Greşit! Maşina consumă mai mult atunci când este subturată sau supraturată.

Verifică presiunea cauciucurilor

Pneurile umflate prea puţin sunt una din principalele cauze ale pierderii de combustibil. Cu cât presiunea este mai scăzută, cu atât creşte consumul de carburant.
Presiunea se verifică periodic, obligatoriu la fiecare deplasare mai lungă şi cel puţin o dată pe lună.

Schimbă regulat filtrul de aer

Un filtru curat va reduce semnificativ consumul de combustibil. Un filtru murdar restricţionează circulaţia aerului în motor, ceea ce dăunează economiei de carburant.

Foloseşte o viteză constantă!

Condu cât mai calm! Evită accelerarea şi frânarea când situaţiile nu cer în mod deosebit asemenea manevre. Dacă foloseşti o viteză constantă, vei schimba mai rar treptele de viteză şi vei reduce consumul.

Nu porni cu scârţâit de roţi!

Pornitul cu scârţâit de roţi creşte consumul maşinii. Încearcă să demarezi uşor, accelerând moderat. Cu cât autoturismul este supus efortului, cu atât va „mânca” mai mult carburant. Şi stilul agresiv de a conduce este păgubos, pentru că forţarea maşinii necesită şi ea mai mult combustibil. Nu frâna brusc şi nu accelera brusc.

Nu folosi inutil aerul condiţionat

Dacă afară este răcoare, nu are rost să foloseşti aerul condiţionat. Poţi deschide geamul. Dar nu uita că, în funcţie de modelul maşinii tale, mersul cu geamurile coborâte poate duce la o frecare mai mare şi, astfel, la un consum mai mare.

Alege drumul cel mai liber

În oraş, alege rutele care sunt cel mai puţin aglomerate. Nu contează că drumul este un pic mai lung. Dacă stai la stop, în intersecţii şi ambuteiaje vei pierde foarte mult combustibil. Înainte de a pleca de acasă gândeşte-te la cea mai convenabilă rută. Poţi evita kilometri în plus sau traficul aglomerat obţinând un consum redus.

Reglează motorul

Reglează la un service auto motorul. Roagă un mecanic să verifice bujiile şi injectoarele.

Opreşte motorul la stop

În oraş, unde consumul de carburant e la nivel maxim, poţi face economii dacă opreşti motorul la stop. Când? Dacă semaforul arată culoarea roşie pentru mai mult de 15-20 de secunde, atunci poţi opri motorul.

Nu merge cu farurile aprinse ziua

Nu merge cu farurile aprinse dacă nu este cazul. Mersul cu farurile aprinse pe timpul zilei te va costa până la 0,2 litri suplimentari la suta de kilometri. Această concluzie reiese în urma unui studiu făcut de specialiştii de la Skoda.

 
< Precedent   Urmator >

Cauta AUTO

Marca
Model
Condit.
Oras
An -
Pret -
Carb.
Cutie
Culoare

Login


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Statistici

Vizitatori: 5576562
IP-ul tau: 54.167.62.170

       Anunturi Imobiliare Gratuite Case.AnunturiExpres.ro

Anunturi Gratuite

Anunturi On-Line Absolut gratuite | Mica si mare Publicitate
Anunturi Absolut Gratuite

 

sau


Monitorul Expres
Tipomagazin
Design by XXL All rights reserved
      Romanian Top66       Best-top Romania : Lista de top globala