Meniu utilizator

Anunturi
Adauga anunt
SiteMap

Citeste On-Line

Monitorul Expres - Citeste On-Line
 
Monitorul de Alba - Citeste On-Line
 
Monitorul de Cluj - Citeste On-Line
 
Monitorul de Sibiu - Citeste On-Line

Linkuri

 
Home arrow Stiri Auto arrow Stiri arrow Benzina a trecut pragul de 6 lei pe litru
Auto Ieftine *** Volkswagen  Passat   2008 140.- EUR *** Dacia  Logan   2006 1 750.- EUR *** Fiat  Ducato   2006 5 000.- EUR *** 
Benzina a trecut pragul de 6 lei pe litru | Imprimare |
OMV Petrom a majorat vineri preţurile tuturor sortimentelor de carburanţi cu nouă bani pe litru. Cel mai scump sortiment de benzină, OMV Carrera 100, a depăşit pentru prima dată pragul de şase lei pe litru, atingând nivelul de 6,01 lei. Benzina Premium fără plumb 95 costă 5,21 lei/ litru, iar Top Premium fără plumb 99+ costa 5,59 lei/ litru. Sortimentele OMV Carrera 95 şi OMV Carrera 100 pot fi cumpărate cu 5,35 lei/litru, respectiv 6,01 lei/ litru. Motorinele Top Euro Diesel 5 şi OMV Sprint Diesel au un preţ de 5,38 lei/ litru, respectiv 5,4 lei/ litru, iar Euro Diesel 5 şi OMV Alpin Diesel costă 5,24 lei/ litru, respectiv 5,72 lei/ litru. Preţurile din benzinăriile OMV Petrom pot varia cu maximum +/-5% faţă de cele de referinţă.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, combustibilii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 preţurile au fost majorate cu 13%. Primele trei luni ale anului au adus ºase scumpiri ale preţurilor la carburanþi, astfel cã România a avansat de la coada clasamentului european în ceea ce priveşte preţul unui litru de motorinã, devenind o piaþã mai scumpã decît cea din Luxemburg sau din Polonia, scrie incont.ro. Luxemburgul nu are rezerve de petrol, iar producţia de ţiţei din Polonia este de peste trei ori mai micã în comparaþie cu cea din România. Totodatã, statisticile europene din perioada 3 ianuarie 2011-28 martie 2011 aratã cã România s-a clasat în topul primelor cinci scumpiri aplicate preţurilor la pompã din cadrul tuturor celor 27 de state membre. Astfel, în aceastã perioadã România a avut a cincea cea mai mare scumpire la benzinã la nivel european de circa 7% în euro pe litru şi de circa 10% pe litrul de motorinã, aceasta fiind a patra cea mai mare scumpire la nivel european.


de: M.Ex
 
< Precedent   Urmator >

Cauta AUTO

Marca
Model
Condit.
Oras
An -
Pret -
Carb.
Cutie
Culoare

Login


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Statistici

Vizitatori: 5885750
IP-ul tau: 54.227.186.112

       Anunturi Imobiliare Gratuite Case.AnunturiExpres.ro

Anunturi Gratuite

Anunturi On-Line Absolut gratuite | Mica si mare Publicitate
Anunturi Absolut Gratuite

 

sau


Monitorul Expres
Tipomagazin
Design by XXL All rights reserved
      Romanian Top66       Best-top Romania : Lista de top globala