Meniu utilizator

Anunturi
Adauga anunt
SiteMap

Citeste On-Line

Monitorul Expres - Citeste On-Line
 
Monitorul de Alba - Citeste On-Line
 
Monitorul de Cluj - Citeste On-Line
 
Monitorul de Sibiu - Citeste On-Line

Linkuri

 
Home arrow Stiri Auto arrow Stiri arrow Romania, în Top 5 scumpiri la carburanti in UE
Auto Ieftine *** Volkswagen  Passat   2008 140.- EUR *** Dacia  Logan   2006 1 750.- EUR *** Fiat  Ducato   2006 5 000.- EUR *** 
Romania, în Top 5 scumpiri la carburanti in UE | Imprimare |
• Motorina din Luxemburg a ajuns să fie mai ieftină decît cea de la noi Primele trei luni ale anului au adus şase scumpiri ale preţurilor la carburanţi, astfel că România a avansat de la coada clasamentului european în ceea ce priveşte preţul unui litru de motorină, devenind o piaţă mai scumpă decît cea din Luxemburg sau din Polonia, scrie incont.ro. Luxemburgul nu are rezerve de petrol, iar producţia de ţiţei din Polonia este de peste trei ori mai mică în comparaţie cu cea din România. Totodată, statisticile europene din perioada 3 ianuarie 2011-28 martie 2011 arată că România s-a clasat în topul primelor cinci scumpiri aplicate preţurilor la pompă din cadrul tuturor celor 27 de state membre. Astfel, în această perioadă România a avut a cincea cea mai mare scumpire la benzină la nivel european de circa 7% în euro pe litru şi de circa 10% pe litrul de motorină, aceasta fiind a patra cea mai mare scumpire la nivel european.

Preţurile au crescut chiar dacă cererea a scăzut

Creşterile de preţ calculate pornind de la statisticile Comisiei Europene sînt aproximativ similare cu cele calculate în euro pornind de la preţurile de referinţă afişate de Petrom, liderul pieţei de profil. Astfel, în perioda1 ianuarie 2011-17 martie 2011, preţul pe litrul de benzină a crescut în euro cu peste 6%, iar cel de motorină s-a scumpit cu 9,4%. În lei procentele sînt mai mici, ţinînd cont mai ales de aprecierea puternică a leului în comparaţie cu moneda europeană din ultima perioadă. Creşterile de preţ, care au dus unele sortimente de caburanţi pînă aproape de pragul de 6 lei pe litru, au fost făcute de petrolişti chiar şi în condiţiile în care cererea de benzină şi motorină s-a situat în continuare pe o pantă descendentă. Cererea de carburanţi a înregistrat o scădere de pînă la 5%. Cu toate acestea preţurile au continuat să crească pe fondul nivelului record atins de cotaţiile petroliere ca urmare a conflictelor din nordul Africii.

În România sînt 2.000 de benzinării

Potrivit celor mai recente date, un litru de benzină premium fără plumb costă 5,12 lei pe litru, iar unul de motorină poate fi achiziţionat din benzinăriile Petrom cu 5,15 lei pe litru. Aceasta sînt preţuri de referinţă, preţurile din staţii putînd să varieze cu +/- 5%. Cele mai mari companii petroliere active pe piaţa locală sînt Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL şi Eni. Aceste companii controlează peste 90% din vînzările de carburanţi, restul fiind acoperit prin intermediul a circa 600 de benzinării particulare. În total, în România sînt prezente peste 2.000 de benzinării.
de: M.Ex.
 
< Precedent   Urmator >

Cauta AUTO

Marca
Model
Condit.
Oras
An -
Pret -
Carb.
Cutie
Culoare

Login


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Statistici

Vizitatori: 5885691
IP-ul tau: 54.227.186.112

       Anunturi Imobiliare Gratuite Case.AnunturiExpres.ro

Anunturi Gratuite

Anunturi On-Line Absolut gratuite | Mica si mare Publicitate
Anunturi Absolut Gratuite

 

sau


Monitorul Expres
Tipomagazin
Design by XXL All rights reserved
      Romanian Top66       Best-top Romania : Lista de top globala